maandag 29 oktober 2012

Herfsttaart

Met welke taart kan je een oktoberjarige beter verblijden dan met een herfsttaart? Ze gaat helemaal op in de kleuren van de natuur.Ook eens maken? Dit heb je nodig: 1 rol kruimeldeeg, 4 à 5 appels, 4 eieren, 170g rietsuiker, 150g noten (hier mengeling van walnoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten), 250g amandelpoeder, beetje rozijntjes, beetje kaneel (die twee laatsten naar eigen goesting) 

Leg het kruimeldeeg in een bakvorm. (Ik gebruikte zo een wegwerpding omdat ik dat makkelijker vind als ik de taart ergens mee naartoe moet nemen maar je ziet dat dat een beetje te laag uitvalt.) 
Mix de eidooiers met 150g rietsuiker en voeg er dan het amandelpoeder aan toe. Je krijgt een heel droog geheel, amper nog te kloppen maar als je er dan de vier stijfgeklopte eiwitten ondermengt komt het goed. Spreid het hele ei/suiker/amandelmengsel over het kruimeldeeg. Best heb je dan al je appels in schijfjes geraspt. Je kan ze ook gewoon zelf snijden maar zorg dat ze heel dun zijn anders zijn ze niet helemaal gaar. Tenzij je dat graag zo hebt natuurlijk. Leg de appelschijfjes over je deeg, dat hoeft niet netjes, gewoon verspreiden en doe daaroverheen de niet al te fijngehakte notenmengelingen en ev. de rozijntjes. Bestrooi met de rest van de rietsuiker waar je ev. wat kaneel hebt tussen gemengd.
Bak 45 min. op 180° in voorverwarmde oven. Dreigt je taart aan te branden, leg er dan even alufolie over.
Smakelijk!   

2 opmerkingen: