maandag 15 oktober 2012

2x nr 6, 1x nr 12, 2x nr 16, 1x nr 27

Klinkt als een bestelling bij de afhaalchinees.
Is wat ik net maakte uit "Zo geknipt".
Ik vind het een geweldig boek, heb al mooie ideetjes voor de komende feestdagen en bijhorende cadeautjes.
Maar dit is nu even voor het goede doel.
Ik vertelde al dat ik van buurvrouw Caroline heel veel stofjes heb gekregen, vier curverboxen bomvol. Het zijn resten van een bedrijf waar ze dekbedovertrekken maken, zeer degelijk van kwaliteit maar wel allemaal eerder lichte kleuren.
Schoonzus doet vrijwilligerswerk voor Plan België en zij staan geregeld op beurzen of markten. Dan verkopen ze bv. ook handgemaakte spulletjes. En met die eindeloze hoop lapjes ( meeste zijn ongeveer 40cm op 60cm) kan ik heel wat.
In de categorie waardeloze cadeaus (wat mij betreft dan toch, wat bezielt iemand om een doos papierenzakdoekjes te gaan aankleden, doet me zo denken aan van die gehaakte hoesjes voor een rol wc-papier die je in de seventies vaak zag)

omkeerbaar en alles
 Om flessen wijn of koekjesdozen in af te geven:


Dan maakte ik nog het tasje nr 12, met de binnenzak, maar omdat mijn lapjes te smal zijn is het uiteindelijk nogal uit proportie. Maar de binnenzak is wel geslaagd. Die techniek ga ik zeker nog gebruiken in (hand)tassen.Wat denken jullie, zou dat nu iemand kopen, als het voor het goede doel is?

En dan, niet van de stoffen van buurvrouw, een tasje voor oma die sinds kort naar daycare gaat, om haar heen-en-weermapje in mee te nemen (kende jij dat? Is opvang voor senioren, zeg maar speelpleinwerking voor 80+).
Ik ben zo al niet erg voor paspel, snap die hele hype niet,  maar nu al helemaal niet meer. Het was mijn eerste ervaring hiermee en mogelijk ligt het aan het feit dat ik geen echte paspel gebruikte maar bieslint met een touwtje in (het was zondag, geen winkels open en ik wou het tóch afmaken) maar ik vond het echt maar niks om dat er mooi tussen te krijgen.


3 opmerkingen:

  1. Heel mooi en wat lief dat je dit wil doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja lap, nu heb ik goesting in afhaalchinees :)
    Super, en inderdaad heel lief van je. Ik vind het altijd moeilijk in te schatten voor het goede doel of mensen dat gaan kopen, dat is misschien omdat je het zelf kan dan, maar ik denk wel dat het aanslaat, mooi gemaakt!
    En de tas voor Oma is ook erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen