woensdag 24 oktober 2012

Tasjes en hoesjes

In de queeste naar het ideale tasje voor het goede doel zijn dit al enkele mogelijkheden:
 Allemaal met stofjes uit de dozen van buurvrouw. Alleen het effen zwarte deel bij de bovenste tas is een Ikea-overschotje. Ik vond de mosterd oa bij de Dotted dream en de Boobbag. Bij die laatste (het tweede in mijn reeks) heb ik me wel misrekend voor de hengsels, die zijn akelig kort. Ik weet niet of ik de hengsels ga hermaken of ik gewoon een heel nieuw tasje maak, ik heb toch stof genoeg. Wat een luxe hé.

Ik kreeg een nieuwe gsm. Zelf kies ik altijd - lees: bij de twee vorige gsm's die ik had ;-) - voor een openklapmodel omdat het scherm dan goed beschermd zit. Dat is bij mijn nieuwe niet het geval en ik ken mezelf een beetje, binnen de kortste tijd zou dat er niet meer uitzien omdat het ding onderin mijn tas  of in mijn jaszak rondslingert of over de vloer vliegt. Dus zou ik een hoesje maken. Ik vond verschillende leuke voorbeeldjes maar kon helaas niet kiezen. Nu nog niet trouwens: 

           Tip van Jongste: maak er nog een paar mama en dan heb je voor elke weekdag eentje.

9 opmerkingen:

 1. Alles zo leuk... ik volg je maar het gaat niet via mail... zo krijg ik geen bericht bij een nieuwe update is niet fijn kan je het niet instellen!
  Lieve groetjes,
  Marina

  Heel mooi al je tassen... hoesjes zijn ook leuk vooral nr 2 zou ik graag krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan jij me zeggen hoe ik dat kan doen? Ik heb er zelf geen idee van, sorry!

   Verwijderen
  2. Via "ontwerp" ga je naar "indeling" en dan naar "een gadget toevoegen". Daar staat het ergens tussen : volgen via e-mail. Gewoon linken aan je mailadres en toevoegen.

   Verwijderen
  3. Gelukt, dank je wel voor de hulp!

   Verwijderen
 2. Ik weet het ook niet... maar bij sommige blogs zoals bv Yane kan ik dat zelf instellen dus iedereen die dat invult krijgt een bericht wanneer ze een nieuwe update doet!

  Geen probleem hoor maar dat volgt veel beter nu kom ik meestal via,via kijken!
  Leuke blog...
  Is het tweede hoesje gemakkelijk in gebruik? waar koop je gekleurde elastiek?
  Bedankt hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gedaan wat Eva Maria zei, het staat hier nu toch bovenaan dus hoop ik dat het lukt. Zoniet laat je het me maar weten.
   De elastiek kocht ik eens bij Veritas maar veel kleuren waren er niet hoor. Ik denk eigenlijk dat het Stoffenspektakel voor ziets the place to be is. Tot nog toe heb ik dat hoesje het meeste gebruikt, ik vind het het handigste van de drie.

   Verwijderen
 3. Goede tip van 'Jongste'.
  Dat groen-blauwe hoesje is schitterend. Heb je dat er op geborduurd?
  Is de eerste tas een Vink-tas?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks geborduurd wegens te lui daarvoor :-) De stengels zijn met een drievoudige steek gestikt, dat staat op mijn naaimachine en gebruik ik zelden of nooit maar hiervoor vond ik het wel geschikt. De bloemetjes hangen alleen met een kruisjessteek in het kleinste rondje vast -hé, die steek heb ik dan wel met de hand gedaan!- maar op een of andere manier blijft dat toch goed hangen, het lijkt wel op dat vilt in elkaar vasthaakt. En ik vind het wel mooi dat dat nog een beetje "los" hangt, ik zou dat trouwens nooit mooi rond kunnen vaststikken.
  De tas met de vogel is gewoon op basis van de wijnfleshoes (nr 6) uit Zo geknipt. Maar zou evengoed de basis van de Hobosack ofzo kunnen zijn, ik moest gewoon zien dat het uit de lapjes stof kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MOOI!!!! De tassen en de hoesjes, allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen