vrijdag 16 november 2012

Vijftig tinten grijs

De lucht kleurt hier al vele dagen alle tinten grijs. Bah. De winter is nog niet eens begonnen en ik zit al te verlangen naar de lentezon.
Grijs is ook de kleur van een van de muren die we vorig weekend verfden. Ik heb het eens snel uitgerekend, we hebben bij benadering 87.5m² plafond en 50m² muren geverfd, elk twee lagen. Wij hebben duidelijk veel ramen en weinig muur :-) Maar dus, die grijze muur had na het schilderen alle tinten grijs. Manlief zei: "Dat moet nog indrogen". Waarop indrogen hét woord van het weekend werd. En hij kreeg gelijk: de muur is inderdaad mooi gelijkmatig grijs nu.
Grijs zijn ook de haren die steeds veelvuldiger aanwezig zijn in mijn haardos en dus niet meer te negeren. De vraag is nu of ik het zal gaan kleuren, wetende dat ik nu maar twee à drie keer per jaar naar de kapper ga. Ik doe dat écht niet graag maar heb ook geen zin om met een uitgroei te lopen. Iemand een oplossing? 
En natuurlijk is Vijftig tinten grijs ook de titel van het boek dat nu al maanden niet meer is weg te slaan uit de media. Ik las de trilogie al voor de zomer en, we moeten daar eerlijk in zijn, veel meer dan een veredeld stationsromannetje is het toch echt niet? Mannetje komt vrouwtje tegen, ze stoten elkaar af, vallen mekaar dan toch in de armen en leven nog lang en gelukkig... Daar heb je geen drie boeken voor nodig, Harlequin doet dat elke week in een klein pocketje.

7 opmerkingen:

 1. Eh, ik kende het boek niet. Leef kennelijk soms op Pluto.
  Heb net even gegoogeld. Ahaaa. Dus jij leest dat soort boeken ; )

  Grijze haren: niet verven.
  Tel eens op hoeveel geld je daar mee uitspaart en wat je daar mee kan kopen! (Koop dat dan natuurlijk ook!)
  Bij mij begint het ook grijs te worden. En dan bedoel ik niet de muren bij ons thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grijs haar heeft ook zo zijn charmes als ik kijk naar gilda de bal toen ze haar haar grijs verfde vamp liever grijs dan een uitgroei puur natuur ik bn 40 heb nog geen grijs spriet bn roodharig veel krullen maar al die chemische prod uren bij de kapper of smossen thuis da geld da zijn veel stofjes neenee puur is de natuur we veranderen zie naar meryl streeep in de devils wears prada of gewoon als je mooi vanbinnen bent bn je dat vanbuiten ook met of zonder die grijze plukken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds ik de Da Vinci Code las, ben ik heel wantrouwig als het om bestsellers gaat... fifty shades of grey staat op mijn absoluut nooit te lezen lijst ;) Ik baseer mijn leeslijst op 2 zaken: hoge scores op goodreads + boeken die ik in de kringwinkel vind! En tot nu toe is het laatste systeem tot mijn eigen verbazing het beste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik heb ook een ingebakken wantrouwen tegen boeken die in de top-zoveel-lijstjes staan, reden genoeg voor mij om ze niet te lezen. Maar deze had ik gekregen. Voor moederdag ;-))

   Verwijderen
 4. ik weet het niet zenne, met dat grijs haar
  zelf heb ik er echt niet veel last van, en dan is het makkelijk praten!
  maar mijn zus, die pertang een pak jonger is, heeft er wel veel, en eerlijk gezegd: dan denk ik toch:zussie,doe er iets aan
  ofwel helemaal grijs, ofwel geen
  maar zo hier en daar van die vale plukken, nee dan zou ik ook niet zo goed weten wat te doen
  en helemaal grijs, dat toont wel mooi, maar direct zo'n pak ouder hè....
  dus ik kus nog altijd mijn twee pollekes dat mijn haar zijn kleur goed behoudt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het hé, ik heb donker haar en als ik iemand zie die daar veel grijs tussen heeft vind ik zelf dat het er gauw slordig uitziet, bij een blond iemand gaat dat beter. Maar ik zie ook zo op tegen uitgroei. Ik ga het nog even aankijken maar vrees dat ik op termijn niet anders zal kunnen.

   Verwijderen
 5. Hallo, ik vond je blog via Vicarno's mama.
  Je slaat de spijker op de kop met dit berichtje. Scherp geschreven! Dat is ook de reden dat ik dit boek niet van plan ben om op te pakken :)
  En grijs haar? Lekker laten zoals het is. Grijs is mooi!

  Groetjes
  Barbara
  www.busyfingersbusylife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen