zondag 6 mei 2012

Waar is de tijd?Lieve J.J., 

Zondag 6 mei 1990 maakte jij van ons een mama en papa!
Die ochtend, het beloofde een stralende lentedag te worden, zag ik een ooievaar overvliegen, een rariteit in de rand van Brussel. Ik lachte dat die te vroeg was, de bevalling zou immers 's anderdaags worden ingeleid omdat papa op zakenreis moest en ik echt wilde dat hij erbij was.
We waren de hele dag bij oma en opa (toen waren ze dat nog niet!) voor familiereunie, het was een fijne dag, lekker buiten genieten van het zonneke. Om een uur of zes,zeven gingen wij naar huis om op te ruimen (lees de afwas van de voorbije dagen doen) en nog een laatste avond met ons tweetjes door te brengen. Ik verweet mezelf dat ik te lang had stil gezeten en daardoor nu last had van mijn rug. Toen ik naar 't toilet ging en zag dat ik bloedverlies had dacht ik dat dat er ook nog wel bij kon, daar ging ons gezellig avondje!
Met tegenzin gingen we naar de kraamkliniek, dat moest van de dokter bij bloedverlies, maar eens daar bleek dat ik zes cm ontsluiting had. En amper twee uur later lag jij op mijn buik, ons zondagskindje.
22 jaar nu al fladder je door  het leven. Je bent een rechtvaardige jongeman geworden met een kritische maar open geest, altijd bereid om te helpen, altijd tevreden met wat je hebt of krijgt, amper kwaad te krijgen. Als ik me die zesde mei een beeld van jou als twintiger had moeten maken dan had het er niet beter kunnen uitzien, echt waar niet! Doe het goed!
XXX  

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat mooi opgeschreven, ik pink bijna een traantje weg, onze prachtkerel is van 19-12-1983, heerlijk hé, grote zonen!!!
  Groetjes Truus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, zo mooi! Onze kindjes zijn nog maar 3 en 1 jaar maar ik hoop dat later ook te kunnen zeggen. Wat een super opvoeding heb je gegeven!! Proficiat met je jarige zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat mooi.
  En ook al zijn die van mij nog klein, voordat ik het weet zijn ze 22, dat geloof ik echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! En wat een leuke blog heb je. Ik kom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gezegd! Proficiat met zo'n leuke zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal, en fijn zo een grote zoon, ik heb er ook een van 1990, dat was vast een goed jaar :0)

  BeantwoordenVerwijderen