woensdag 1 juni 2011

Schatten op zolder

of in de kelder. Bij de oma's. Een selectie van de stoffen (ik heb nog véél meer!):


Echte seventiesstoffen hé! Vintage, met geur en al! Van de gele en groen bloemetjes is helaas maar een klein stukje, die vind ik pràchtig. Het lichtblauw gebloemde onderaan is een heel licht stofje, ik denk nylon ofzo, doet me denken aan van die schorten die sommige grootmoeders vroeger wel eens droegen. De bloemen rechtsboven, het geel/oranje én het blauwe zijn  jurken die ik uiteen haalde om er iets anders van te maken. 
Er zat nog andere kledingstukken tussen, nog niet allemaal even toonbaar, maar wat denk je van dit bv.:

Geweldige stofkes hadden ze toen toch al! Helaas is het een zeer klein maatje, dochter met haar 34/36 kan er nét in. Maar anders, het kraagje eraf en ik erin :-)

3 opmerkingen:

 1. Ooohhh prachtige schatten!!!
  (en hoe is het met de pelsmotten ondertussen?
  O ja, ik heb het inderdaad druk, maar zooooo handwerkverslaafd dat ik eigenlijk ook elke avond wel nog een handwerkje vastpak... En Vicje gaat halve dagen naar school hé normaal gezien, dus ik probeer mijn werk in de ochtend te doen zodat ik 's avonds wat kan handwerken)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn bomma heeft nog steeds van die geweldige schorten aan. En hier in Frankrijk staat er op elke markt nog wel een kraampje met van die dingen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat mooie retro stofjes zijn da ...heb jij geluk zeg..

  BeantwoordenVerwijderen