zaterdag 11 juni 2011

de zomer van het jurkje

Madame Z. riep eerder deze week zomer 2011 uit tot "zomer van het jurkje".
Kijk, daar zijn wij hier direct voor te vinden! Omdat dochter direct na de examens op reis vertrekt komt zij eerst aan de beurt:
Van stof uit oma's kelder, vréselijk schuifelstof :-( 
De eerste twee zijn zeer geschikt als zwangerschapsjurk vind ik Voor de "jubilee" van oma & opa, de foto doet het jurkje geen eer aan, het is mooier in 't echt


De laatste jurk is de favoriet en wel hierom:

Deze zwiert het mooist. Ze zei zelf: "mama als ik deze had gehad toen ik klein was dan hadden we nog meer moeten ruzieën!" Zij wou als kleuter nl. àltijd jurken aan, ook als het sneeuwde, ook als ze naar het bos gingen, ook als... En dat heeft voor menige woordenwisseling gezorgd... 

9 opmerkingen:

 1. De laatste is ook mijn favoriet, al is de tweede ook niet mis! Ze lijken perfect te passen, mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan helemaal begrijpen waarom die laatste de favoriet is! Maar uiteraard zij ze allemaal prachtig. Dat is alvast een fijn begin van de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, dat blauwe is prachtig, welk patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, prachtig gemaakt, allemaal mooi, maar die onderste is echt DE max!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Katrientje,
  de eerste twee komen uit een nieuw naaiboekje dat ik hier in de plaatselijke naaiwinkel bijkreeg, het heet Simplicity, daarom alleen is het al op mijn lijf geschreven ;-)Kost normaal amper €5. Eerst dacht ik dat het niet veel voorstelde maar uiteindelijk viel dat wel mee. De jurkjes waren eigenlijk bloesjes (model 22 en 26) die ik verlengde en bij het beige legde ik plooitjes ipv in te rimpelen.
  De andere twee zijn op basis van model 12 uit Knip juni 2010. Het was een jurk met zo'n raar ding vooraan maar dat heb ik gewoon weggelaten en het voorpand aan de stofvouw gelegd. Bij het zwarte is de rok zoals in de Knip, bij het blauwe heb ik er een cirkelrok aangemaakt, hoe je dat doet vind je oa bij Odile&Kamiel. En omdat daar een halsbandje aanzit heb ik de baleinen weggelaten. Nog meer weten? Vraag maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je blauwe jurk (de laatste) is gewoon schitterend. (De rest ook maar die is het hélemaal)
  Volgens mij heb ik ook die Knip ergens liggen (ik heb er in totaal 2 ooit gekocht!).
  Het kriebelt om er ook een voor mezelf te maken. Nog even wachten en dan begint de vakantie en heb ik meer tijd (denk ik …).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, zo productief!
  Heel mooi! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de laatste is geweldig, zo eentje wil ik ook! en dan inderdaad alleen maar terrasjes & zwieren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen