zaterdag 12 februari 2011

En we gingen naar...

PORTO!
 Echt een heel mooie stad. Als je iets zoekt voor een paar dagen, zeker een aanrader!
   Je hebt er nog heel wat oude gebouwen zoals deze bv.

Heel wat oude, authentieke winkels:


die er binnen dan bv. zo uitzien:
Je hebt er de oude wijk zoals je die op de bovenste foto ziet, je zit vlakbij de kust met een heel groot prachtig stadspark, er zijn heel veel shoppingcentra -een must voor een jongvolwassene!- verschillende leuke musea etc. Je komt overal met de supermoderne metro, de bus of deze aandoenlijke trammetjes, die ze daar trouwens "Belgische tram" noemen (maar dan in hun onverstaanbare taaltje)


 Je kan er spotgoedkoop eten en drinken en dan echt niet alleen in deze "mooiste McDo ever":zie je die cappuccino's? € 1!!
Er zijn in Porto heel veel stoffenwinkels maar eigenlijk alleen met heel speciale, lees dure stoffen. We hebben er eentje gevonden die ook wat tricot had maar eigenlijk alleen verkocht aan kleermakers en ontwerpers maar voor ons een uitzondering wou maken. De babbel van bijna een half uur over zijn stad die het nu veel beter doet sinds Brussels Airlines, Air Berlin en Ryanair er dagelijks landen, over ons land zonder regering, over voetbal (AA Gent kende hij!),...  moesten we er dan wel bijnemen.Dit is onze buit, behalve het zwarte met de gekleurde borduursels (wilde zijde, mijn favoriet!) allemaal tricot.

ze zien er in het echt eigenlijk wel mooier uit dan op de foto :-(
En dan kochten we uiteraard ook nog een hele boel souvenirs die ze verpakken in van die mooie zakjes, daarvoor alleen al zou je iets kopen 


In een van die zakjes zit dus een cadeautje voor iemand van jullie. Helaas heeft niemand het geraden maar MARIEN CORRY zat er met Lissabon wel dicht bij. Stuur me je adres maar door, dan mag je zo'n mooi zakje, met inhoud uiteraard, verwachten (helaas wel wat gekreukt van in de valies te zitten).

Oh ja, nog dit: in Porto zijn héél veel winkels met trouwjurken. En dan blijkt plots dat een groot meisje haar prinsessendromen nog niet vergeten is :-)


2 opmerkingen:

  1. Porto … hmmm.. Je brengt me op ideeën. Eens kijken wat dat kost …
    Er zitten mooie foto's bij je verslag. Die Mac is echt wel weer typisch. In Rome zitten er ook zo een paar goed verstopt. Vreselijk lastig als je met een kind van 6 daarnaar op zoek bent. We hebben er toen 5 keer langsgelopen voordat we 'm zagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Is echt de moeite. Wij vlogen met Brussels Airlines voor €132 voor de twee, Ryanair vliegt er ook naartoe. Hotel betaalden wij €40/nacht, was geen grote luxe maar wel in orde. Eten is er spotgoedkoop. Je hebt strand en stad, dus van allebei wat, ook goed te doen dus met kindjes.

    BeantwoordenVerwijderen