zondag 2 januari 2011

nieuwjaar

Traditioneel gaan we op nieuwjaarsdag langs bij mijn oma. Haar zes kinderen hebben met hun partners, kinderen en kleinkinderen gezorgd voor een bende van ruim 50 mensen. Omdat dat voor Oma te druk wordt nemen mijn tante en nonkel dit jaar de honeurs waar, samen met Oma. Zij worden binnen een paar weken oma en opa en daarom kregen ze dit:  
Een kleinigheidje, samen met een zsazsaluiertasje voor als het kindje wat groter is en met de oma op stap mag.
En oma? Die werd bedolven onder pralines, koekjes, kindertekeningen, bloemstukken, kaarsen etc. Mijn prognose voor het jaar 2011: 27 doosjes pralines, 9 orchideeën, 14 flesjes bodymilk of douchegel, 7 boeken, 9 stukken zeep, 11 mandjes met koffie, cake, confituur ed, 3 slaapkleedjes en als ze geluk heeft nog een kersenpittenkussentje, een dekentje, een vaseke of een digitale fotokader. En de meeste van die dingen zal ze uitdelen of in haar kast wegstoppen. Wat zitten we ons suf te denken over wat we nu weer zullen meenemen, terwijl zij al dolgelukkig is alleen met ons bezoek. Misschien moeten we daar gewoon wat vaker tijd voor vrijmaken...

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je daar best wel eens gelijk in zou kunnen hebben, dat oma gewoon al heel blij is met jullie bezoek :)
  De beste wensen voor 2011!
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar heb je gelijk in. Mijn oma ligt al ongeveer 3 maanden in het ziekenhuis. Presentjes zijn overbodig, bezoek is en godsgeschenk voor oudere mensen. Hun eigen vriendinnen/vrienden zijn ook niet meer (zo) mobiel of reeds dood. Familie is des te belangrijker!
  En zo is het ook met de gezonde ouderen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi.

  Zeg, ik las net op een andere blog dat je schreef dat je een hekel aan ritsen inzetten had. Ken je deze demo: http://www.youtube.com/watch?v=GhE1FJgmosY. Bij mij heeft dat veel geholpen, die tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, die kende ik niet. Ik heb altijd een probleem met het bovenste stukje, waar het lipje zit, dat staat altijd zo lelijk open, ik vind dat dat alles verprutst. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen