dinsdag 30 november 2010

Beertjebeertje

Jules, 3 jaar, is gek van "beertjebeertje" aka "Tangie het mandarijnen beertje". Ik kende de film absoluut niet maar het is best een mooi verhaal: tijdens de productie valt beertje om op de lopende band net als de snoetjes gezet worden en daardoor staat zijn glimlach omgekeerd. Hij zit in de etalage van de speelgoedwinkel en is verbaasd dat niemand hem wil kopen terwijl hij toch echt wel mooi lacht. Hij zit er zo lang dat ie helemaal verkleurd en dan mandarijnen beertje wordt genoemd. Maar dan realiseert hij zich dat ie, ondanks zijn andere uiterlijk, toch best wel de moeite waard is. Zoiets is het ongeveer, ik heb het maar met een half oog gevolgd, maar het lijkt me een mooi kerstcadeautje voor kleuters = tip!
Maar beertjebeertje dus. Ik beloofde Jules dat ik voor hem een beertjebeertje zou maken. Ik met mijn grote mond ook. Ik had nog nooit iets gemaakt dat nog maar in de verte op een beer leek en nu moest ik er zelf een ontwerpen! In mijn hoofd zat het allemaal goed maar de uitwerking was toch eerder belabberd. Ik twijfelde om hem af te geven,  maar Jules  -I adore him- herkende hem meteen. Oef!
En zie je het poppenbedje waar het beertje tegenstaat? Gekocht in de kringloopwinkel voor € 2. Uitgebreidere foto als het opgekalefaterd is. (Is dat nu juist geschreven? Nee hé? Foert, ge weet wat ik wil zeggen hé)

3 opmerkingen:

  1. Ha, leuke beer. Ik ben vorig jaar ook aan 't naaien geweest met konijnen. Ik had daar een goed patroon op het internet bij gevonden. (http://kamielandodille.blogspot.com/2010/01/wat-doe-je-rond-de-kerstdagen.html)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is mooi gelukt hoor! Met zijn trieste lachende mondje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn kinderen zijn ook gek op die film! Bij deze kan ik je ook melden dat jouw beer onmiddellijk herkent werd door mijn dochter. Missie geslaagd lijkt mij...

    BeantwoordenVerwijderen