maandag 9 januari 2012

Blijven plakken

Neenee, het is niet wat u denkt! Ik was op tijd thuis.

Maar ik kocht vorige week broodplankjes bij Aldi, ik had iets leuks gezien op Pinerest om daarmee te doen.
 Achterop die plankjes hing een etiket. Dat was er opgekleefd om in geen honderd jaar los te komen. Toen bleek dat ik het er niet zomaar gewoon kon aftrekken (wat is dat toch met die etiketten, ik had dat al vaker voor bv bij cd's, het ene etiket komt er zo af, het andere plakt er tien jaar later nog altijd  even stevig op?) legde ik ze een paar uren in het water. Behalve dat het papier er in stukjes affrommelde gaf dat niks. Ik stopte ze in de vaatwasser, niet te heet want dat stond op dat etiketje, maar behalve een filter met papiersmurrie had dat ook geen resultaat.  Dochter dacht de ultieme poging te ondernemen door de haardroger erop te zetten: noppes. Hulplijnen gebeld: oma wist zeker dat glasspoelmiddel alles zou weghalen, buurvrouw had goede ervaringen met koperpoets (wie heeft dat nog in huis?! Buurvrouw dus). Maar de etiketten? Zij bleven plakken! En ik ook ondertussen, er was een stukje papier/lijm onder mijn schoen belandt waardoor ik bleef hangen aan de vloer, ik vroeg me echt af waar de verborgen camera zat ^^ Ik dacht de plankjes te lijf te gaan met nagellakremover -al was ik bijna zeker dat die de glanslaag zouden aantasten- toen schoonzus de slaolietip aanbracht. Het is zowat tien minuten schrobben per plankje -met ronddraaiende bewegingen en tussendoor toch even ontvetten bleek best te werken- maar alle lijmlagen zijn weg. Eindelijk! Wat blijft is een doffe plek waar het etiket zat. We kunnen naar de maan vliegen of naar Mars, we kunnen van een schaap een ander maken, we kunnen een mens een ander gezicht geven, maar etikettenlijm, nee, dat blijft een heikel punt! 

Edit: de leverancier, firma Erard te Lokeren, beantwoordde de mail die ik stuurde, kon geen oplossing aandragen maar beloofde wel andere lijm te gaan gebruiken. Wait and see...

7 opmerkingen:

 1. Er bestaat ook speciale etikettenlijmverwijderaar (denk dat je dat kan kopen in de hobbyzaak). Misschien lukt dat ook? :-) Alvast een grappig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of wasbenzine, dat maakt ook geen doffe plekken op plastic en verwijdert makkelijk lijm nadat je het papieren laagje hebt verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem, er zou inderdaad iets zijn van HG maar dat zou op plastic of melamine doffe plekken geven. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. White spirit. Met een doekje inwrijven, beetje laten weken en het gaat er (normaal toch) af. Wel oppassen voor de kleren! (ook ervaring mee...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. al vaker leegemaakt. Ik heb nu zo'n stinkend product: stikkerverwijderaar van HG. WERKT echt. heel goed.
  vorige week nog zoiets voor gehad en ik had geen HG meer. Maar wel sponsjes waarmee je ( met enkel water) wasco overal makkelijk af krijgt. Awel... dat werkte ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. White Spirit, zou ik gedacht hebben.
  En eerst met iets bots (bijvoorbeeld een rond mes) eraf 'duwen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat bij mij altijd werkt bij die vervelende etiketten, is eigenlijk heel simpel gewoon boter erop smeren, en dan gewoon in laten trekken en dat kan een half uur zijn maar ook wel een middagje. Niet tussendoor schrobben gewoon laten zitten.
  En dan komen al mijn etiketten los.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen