woensdag 28 september 2011

vijf tot en met tien

messenger 5,6,7,8,9 en mini10

de binnenkanten
De rechtse en de middelste bovenaan zijn op bestelling en stof naar keuze van de dames, de paarse onderaan links is voor een jarig buurmeisje en het minitje voor een minidame.
Twee zijn ge"recykleerd", een oude nepdaim rok en een oud overhemd van Tintin buiten en een laken en restje binnenin. Omdat je voor de body een grote lap nodig hebt knipte ik die uit de rug van het hemd waardoor de tekening onder de flap zit. Pas nadat ik het geknipt had besefte ik dat ik evengoed de body in twee delen had kunnen knippen en dan had ik de grote tekening op de klep kunnen  zetten. Te laat, helaas.  
De rok was een beetje nipt om het hengsel te knippen, dat is nu dus uit twee delen. Ik twijfel of ik 'm zo geknoopt laat (maar dan wel netjes bijgeknipt) of ik de delen met een knoop (eentje met twee of vier gaatjes bedoel ik nu) zal samen naaien. Waarom heb ik niet gewoon de delen aan elkaar gestikt zoals ik dat ook bij het hemd deed??  

Verder ben ik nu helemaal in de ban van de sterretjessteek op mijn machine, je zag het al bij de tas van Esther en ook hierboven bij die uit de rok, ton sur ton. Voor de meisjes deed ik het met kleurtjes.

En nu beloof ik plechtig: geen messengers meer. Ik ga me eens wagen aan de Boleo. Of misschien toch eerder de Klara.

4 opmerkingen:

  1. Maar zeg, zo mooi! En zo veel!!
    Je droomt zeker messengers. Ze zijn echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOW wat ben jij druk geweest zeg! Ze zijn heel gaaf. Maar kan me voorstellen dat je er verlopig even genoeg van hebt :)
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen