dinsdag 5 april 2011

Times they are changing

Neem twee jongens. De ene is zeven als de andere geboren wordt. Op zijn dertiende speelt die oudste nog vaak buiten: balletje trappen, wat rondcrossen met de fiets, soms zelfs soldaatje spelen al is dat onder het mom "voor de kleine broer" ;-) Als het weer tegenzit mag hij per dag óf één uur Playstation spelen óf één uur tv kijken, Ketnet is dat dan. Gsm wordt alleen gebruikt om te laten weten wanneer hij na de match opgehaald kan worden, pc gaat alleen aan om iets voor school op te zoeken, zeer sporadisch dus. Geregeld komt er een  vriendje en dan lopen ze buiten of spelen gezelschapsspellen.

Nu is de jongste dertien. Buitenspelen is allang niet meer aan de orde. Er wordt gechat en gefacebookt en ook wel eens gewii-t, ongelimiteerd. Vriendjes komen niet meer spelen want alles is al gezegd via sms of msn.

Is dit geen schrikbarende evolutie? Is ooit in de tijd alles zó snel veranderd als de laatste jaren? Gaan we aan dit tempo verder? Soms maak ik me daar zorgen over. Ik word oud, zoveel is duidelijk!
Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet over mijn twee jongens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten