donderdag 19 juli 2012

Vlekkentip

't Is rustig ten huize hotelmama. Grote zoon is met zijn vriendinnetje op reis. Dochter doet vakantiejob op 65km van huis en logeert ginder. Jongste schuimt skateparken en Feesten af. In Gent en omstreken.
Tijd om heel veel te naaien zou je denken, maar nee. Stof en ideeën genoeg, de goesting ontbreekt.
Ik heb wel de kamer van Jongste verbouwd, lees andere vloerbedekking, ander bed, héél veel opgeruimd (dat deed ie vooral zelf nadat ik alles eruit had gegooid mét zijn verwittiging dat ik niks maar dan ook niks mocht weggooien!)
Maar goed, ik ging het over vlekken hebben. Grote zoon had een tijdje terug zo genoten van een ijsje met chocoladesaus dat ook zijn t-shirt had geproefd. Ik heb extra wasmiddel op de vlek gegoten voor ik het in de wasmachine gooide, geprobeerd met Shout, het t-shirt te bleken gelegd op het gras, maar niks hielp. De vlek was weliswaar iets minder maar zeker niet weg. Nu las ik vorig weekend in de krant de tip om chocoladevlekken te behandelen met melk, volle melk liefst. Dat had ik niet in huis maar ik vreesde toch al dat de vlek te oud zou zijn dus probeerde ik het gewoon met halfvolle melk. En kijk, de vlek is eindelijk weg, helemaal!   
Als er nog iemand zo'n simpele maar doeltreffende tip heeft hoor ik het graag, vlekken genoeg hier! Dankjewel!

woensdag 11 juli 2012

Zwemzak/Semzak

Zwemzak voor Midas die bijna kleuter-af is.
                                    Gevoerd met tafelzeil van Ikea.
Geboortecadeautje op bestelling.


Dan waagde ik me aan een zwangerschapsjurkje. Ik vertrok van een patroontje dat ik hier liggen had maar voegde aan de buik wat extra lengte toe. Ik ben niet helemaal overtuigd. Er zit teveel stof en gerimpel bovenop het buikje.
met dank aan J. voor het poseren
En dus maakte ik het nog maar eens zonder al dat toegevoeg:

En een kaartje erbij. En dat vind ik peroonlijk nog het meest geslaagd.