donderdag 19 juli 2012

Vlekkentip

't Is rustig ten huize hotelmama. Grote zoon is met zijn vriendinnetje op reis. Dochter doet vakantiejob op 65km van huis en logeert ginder. Jongste schuimt skateparken en Feesten af. In Gent en omstreken.
Tijd om heel veel te naaien zou je denken, maar nee. Stof en ideeën genoeg, de goesting ontbreekt.
Ik heb wel de kamer van Jongste verbouwd, lees andere vloerbedekking, ander bed, héél veel opgeruimd (dat deed ie vooral zelf nadat ik alles eruit had gegooid mét zijn verwittiging dat ik niks maar dan ook niks mocht weggooien!)
Maar goed, ik ging het over vlekken hebben. Grote zoon had een tijdje terug zo genoten van een ijsje met chocoladesaus dat ook zijn t-shirt had geproefd. Ik heb extra wasmiddel op de vlek gegoten voor ik het in de wasmachine gooide, geprobeerd met Shout, het t-shirt te bleken gelegd op het gras, maar niks hielp. De vlek was weliswaar iets minder maar zeker niet weg. Nu las ik vorig weekend in de krant de tip om chocoladevlekken te behandelen met melk, volle melk liefst. Dat had ik niet in huis maar ik vreesde toch al dat de vlek te oud zou zijn dus probeerde ik het gewoon met halfvolle melk. En kijk, de vlek is eindelijk weg, helemaal!   
Als er nog iemand zo'n simpele maar doeltreffende tip heeft hoor ik het graag, vlekken genoeg hier! Dankjewel!

6 opmerkingen:

 1. Normaal gezien zou je met melk ook vlekken gemaakt door een pen (geen idee of stift of vulpen ook lukt) weg moeten krijgen.
  Die tip heb ik ooit van een tante van me gekregen en idd, de vlek was weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en op pinterest zag ik dat krijt op vetvlekken aanbrengen voor je het in de wasmachine stopt, helpt. Nog niet zelf geprobeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, die kende ik ook niet. Vetvlekken doe ik normaal met Dreft voor de afwas, dat werkt goed.

   Verwijderen
 3. Hier gaat alles eruit met ossegalzeep, zo' n rond of vierkant blokske, even over de vlek en dan wasmachine in. (zelfs kersenvlekken, bieten, ....) en wassen bij afnemende maan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afnemende maan??
  Ossengalzeep,juist, dat kocht mijn oma vroeger altijd in Hulst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kauwgum kun je met pindakaas verwijderen, even insmeren, vijf min in laten trekken en weg is de kauwgum! Heb ik uit zo'n boekje van "Oma weet raad" (ofzoiets).

  BeantwoordenVerwijderen