donderdag 6 december 2012

Kleur

Met al dat grijs heb ik nood aan wat kleur in mijn leven.
Een heel kleurrijk idee -dat ik zag op Pinterest- zijn deze strijkparelkommetjes.
Ik maakte ze met alle kleurtjes die in de grote Ikeaparelpot zaten en ook een keertje met maar twee kleuren. Dat laatste werd prompt een AA Gentkommetje, al beoogde ik eerder iets Delfts blauw.Bij de kleurige legde ik alle pareltjes netjes in dezelfde richting,vooral bij de grote kom een heel werk. Ik gooide de pareltjes op de bodem, legde ze allemaal mooi gelijk en schoof ze dan naar boven toe, dat bleek de handigste werkwijze.
Bij het tweekleurige nam ik niet de moeite de pareltjes netjes te leggen en uiteindelijk is het resultaat bijna even mooi. Je kan je dus de moeite besparen.  


Ik had nog een hele hoop fleecedekentjes liggen waaruit ik ooit babydingetjes maakte. Ik knipte een hoop vierkanten en stikte die aan elkaar. Nogal statisch zie ik nu. Volgende keer probeer ik een tetrisdekentje.


En dan zorgde Jongste nog voor een zilveren randje. Ik vertelde hem een hele tijd geleden -op skiverlof- een verhaal over mijn maatje en ik: zij was een paar dagen na mij jarig en toen wij 17-18 jaar waren en we een beperkt budget hadden trakteerden we elkaar op een cocktail voor onze verjaardag. We hadden maar centjes voor één zo'n chique drankje dus kocht zij dat voor mij en ik voor haar. Jongste vond dat zo'n schattig verhaal en omdat mijn jeugdmaatje er ondertussen helaas al een paar jaar niet meer is en ze dus geen cocktails meer kan trakteren, heeft hij er voor mij op mijn verjaardag eentje gemaakt. Ik denk vaak dat hij niet goed luistert maar je ziet, als het erop aan komt heeft hij het wél gehoord. 

3 opmerkingen:

 1. Och mannekes toch, die schaaltjes...wat een werk!!!! Tof gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och wat mooi die kommetjes mooi gedaan !
  vanwege Rita van de " Something nice magic and a smile " blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kommetjes zijn heel mooi, maar hoe heb je de parels gesmolten? In de microgolf of oven? Graag mailtje naar jeugddienst@haaltert.be

  BeantwoordenVerwijderen