zondag 29 mei 2011

Wie kent dit?


Op een week of twee heb ik een viertal van deze "pluizen" van de muur geplukt. Bij nader inzien bleek het om een beest te gaan. Nou ja, beestJE als je de cent ernaast ziet.
Maar als je het dan van dichterbij bekijkt, zo:

of zelfs zo:

dan vind ik het echt niet tof dat ik deze op de rand van ons bed aantrof.
Dat ik vaker zal poetsen heb ik me al voorgenomen, die goeie raad mag je dus achterwege laten (ik stofzuig nu al alle dagen en dweil ziet ook vaak genoeg daglicht) maar als iemand weet wat dit is en vooral hoe ik er vanaf kom, graag!

Edit: het blijkt te gaan om de larve van de pelsmot. Ik verdenk er mijn wederhelft nu van die te hebben meegebracht van Moskou een paar weken terug, daar dragen ze toch veel bont hé?!

zaterdag 28 mei 2011

Voor Nathalie

omdat ik een hoop lappen en lapjes van haar kreeg. Een oridinaire boodschappentas, dat wel, maar leuker dan al die plastic gevalletjes toch?

woensdag 25 mei 2011

"For Pleats Sake!" reversible tote

Een mond vol voor een tas!
Ik zag deze in de lijst bij Eloleo en ik vond hem zóóó mooi. En laat ik net een hele hoop stofjes gekregen hebben. Ik knipte buiten- en voeringtas volgens het patroon en dacht toen al dat het wel een lang ding was. Maar ik volg altijd klakkeloos het patroon ja.  Uiteindelijk heb ik er onderaan 10cm afgedaan, het was echt geen zicht anders. Daarna liep ik stad en land af om geschikte hengsels te vinden, ik vond die bij het model wel mooi maar zoiets kon ik dus nergens vinden en met iets anders was ik niet content. Dus heb ik gewoon hengsels geknipt uit de stof. Toen ik die vastmaakte bedacht ik dat ik dan de tas evengoed omkeerbaar kon maken en aldus geschiedde.
De bollen herkent iedereen vast wel, de effen rode stof is een rest gordijn van schoonzus. Nu ik daarop de schaduw van die blaadjes zie vind ik het een gemiste kans dat ik er niks heb opgezet, misschien kan ik nog iets flocken? Bij die rode heb ik de plooitjes ook niet doorgestikt.
De blauwe stof komt van bij oma (schoonmoeder) op zolder en de bloemen van bij oma (grootmoeder) in de kelder. 
Met dank aan MiekK voor de uitleg over fotocollages.

vrijdag 20 mei 2011

DWZI


Op dochter haar bureau. Waarom moet ik spontaan denken aan danseressen?Het kan evengoed te maken hebben met haar drang naar perfectie.
En zo doet iets banaals als scheermesje je filosoferen :-)

maandag 16 mei 2011

Under construction


Het wachten is nog op de dakwerker, de garagepoortinstallateur, de hovenier,... Stielmannen, ge kunt daar niet op rekenen hé ;-) 

maandag 2 mei 2011

Tatanne

Ik maakte deze tatannebag voor mijn schoonmoeder, eentje voor dochter is in de maak.
 

Oma Carla

Dit was mijn oma in mei 2010 op het feest voor haar 85e verjaardag:


Ondertussen onderging ze een zware operatie en nu komt ze bij in een hersteloord. Ze wordt daar fantastisch opgevangen, met zorg omringd, krijgt er lekker eten, voelt zich duidelijk veel beter dan de voorbije maanden. En toch, als ik haar bezoek en haar in de zetel zie zitten, zo klein en breekbaar plots, dan moet ik wel eens even slikken. 
Dit is mijn oma nu, precies een jaar later. Zie je wat ik bedoel?

  
Maar hé, haar moraal is goed, ze klinkt gelukkig en heeft geen pijn meer, wat klaag ik dan? Maar toch hé.