maandag 26 december 2011

Alive and...

Verontruste vragen bereikten me: "of ik ziek was?", "of er iets mis was misschien?", "of ik geen goesting meer had om te bloggen?". Niks van dat alles. Het verbaast me zelf dat het twee volle maanden geleden is. Echt, die tijd is me als zand door de vingers geglipt.

Ik kreeg in die tijd een hele hoop knoopjes, zonde om die weg te steken in de kast, dus kregen ze een plaatsje onder ons glazen tafelblad:We gingen een weekendje naar Parijs en naar Oostende  alwaar ik me enorm ergerde aan het feit dat ten tijde van de klimaatconferentie in Durban mensen op onze zeedijk op verwarmde terassen zitten. Ik hou heel erg van "een terraske doen" maar als het weer het niet toelaat om comfortabel buiten te zitten, ga dan binnen! Denk er aan dat de wereld nog leefbaar moet zijn voor onze kleinkinderen en hun kinderen. Hetzelfde met die miljoenen sparren die omgehakt worden voor twee weken amusement in huis. En dan lees ik in de krant dat de bomen uit onze Ardennen naar Denemarken gaan en wij hier in Vlaanderen Deense kerstbomen kopen. Aarrgh! Qua ecologische voetafdruk kan dat tellen. En dat terwijl er zoveel alternatieven zijn, met een beetje creativiteit kom je al heel ver.   

Ik heb verder niet stilgezeten hoor. Gordijnen, heel veel gordijnen heb ik helpen maken, geen foto's daarvan. Kostuums voor balletvoorstelling, zo'n 30 jurken: geen foto's. Wel foto's van een paar kleine dingetjes zoals dit: 

voor het babytje dat dochter dit academiejaar moet volgen

of dit:
voor nichtje

We hebben ook een nieuwe huisgenoot: "de Freddy". Omdat hij er altijd maar bleekjes bij staat krijgt hij geregeld een nieuw hoofddeksel: 
maar altijd even vrolijk die jongen, kijk wat een smile

Voor diegenen onder u die vrezen dat wij een aparte smaak hebben qua binnenhuisdecoratie: het gaat om een studieobject. Een behoorlijk duur studieobject vind ik, we hadden van dat budget nog eens op weekend kunnen gaan ;-)

En nu het kerstvakantie is houdt jongste zich zoet met zijn potteke choco:
5 (vijf) kg!!
vindt dochter tussen het blokken door nog tijd om cakejes te versieren: 


 en probeer ik iets te maken dat op nieuwjaarskaarten lijkt:Geniet nog van de vakantie! 

1 opmerking:

  1. Hai!!!! Ik had je al gemist!!!!!
    Geniet van de Kerstvakantie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen