zaterdag 25 februari 2012

Op komst!

De lente ja. Ik ruik het in de lucht. Maar ook twee nieuwe wereldburgertjes. De resp. broer en zus in spe kregen een aangepast t-shirtje.


dinsdag 14 februari 2012

Ik heb niks met valentijn, echt niet!

verjaardagstaart die dochter zaterdag voor zichzelf maakte
ik zoek een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent
ik zoek een woord
dat zeggen wil
dat jij de liefste bent

Dit versje van Hans en Monique Hagen schreef ik op 14 februari voor mijn drie kindertjes op een hartvormig blaadje. Elk jaar opnieuw. Zoals ik elk jaar opnieuw op  hun verjaardagskaart zette dat ze nooit mochten vergeten dat ik heel veel van hun houdt en er altijd voor hen zal zijn. 
Tiens, wanneer ben ik met die traditie gestopt? En waarom eigenlijk? Ik heb nog een paar uur voor ze thuis komen...     

donderdag 9 februari 2012

Ledigheid

Manlief zit in San Fransisco op een wereldcongres.
Grote zoon zoeft ergens in de Alpen de bergen af.
Dochter bereidt haar verjaardagsfeest voor terwijl ze alle dagen een nieuwe dansstijl uitprobeerd. Spaanse dans, Bollywood en disco zijn al gepasseerd. 
Jongste overwint ziektekiemen in aanloop van de preselectie van Humo's Rock Rally waar hij met zijn bandje voor uitverkoren is.
En ik? Ik wentel mij in ledigheid. Ben verdiept in het oeuvre van Jane Austen, alweer. En bereid mezelf mentaal voor op het grootste fiasco allertijden. Ik ben nl. zo stom geweest manlief te beloven dat ik eens een broek voor hem zou maken. Ik? Een broek?! Dat moet in een vlaag van zinsverbijstering geweest zijn. Maar belofte maakt schuld. En dus ligt er hier al een hele tijd een lap mooie stof van In den Beer met bijpassende voering voor de zakken. Nu nog even de moed vinden om er aan te beginnen.
Maar eerst hoop ik dat het goed komt tussen Lizzy en Mr. Darcy. 

zondag 5 februari 2012

Toen ik vanmorgen wakker werd

kleurde de lucht paars en oranje...
en zelfs door mijn vuile ramen heen was het een wondermooi schouwspel.

vrijdag 3 februari 2012

Eindelijk...

deze blogtitel zag ik net al verschijnen bij "maarnietvangrijs" en zal vast nog wel elders geslaakt worden. We hebben er dan ook lang op moeten wachten. Maar eindelijk verscheen hier ook een laagje wit.


Het ziet er al heel wat uit maar kijk eens als grote zoon wegrijdt...

Fijn weekend!!