woensdag 28 september 2011

vijf tot en met tien

messenger 5,6,7,8,9 en mini10

de binnenkanten
De rechtse en de middelste bovenaan zijn op bestelling en stof naar keuze van de dames, de paarse onderaan links is voor een jarig buurmeisje en het minitje voor een minidame.
Twee zijn ge"recykleerd", een oude nepdaim rok en een oud overhemd van Tintin buiten en een laken en restje binnenin. Omdat je voor de body een grote lap nodig hebt knipte ik die uit de rug van het hemd waardoor de tekening onder de flap zit. Pas nadat ik het geknipt had besefte ik dat ik evengoed de body in twee delen had kunnen knippen en dan had ik de grote tekening op de klep kunnen  zetten. Te laat, helaas.  
De rok was een beetje nipt om het hengsel te knippen, dat is nu dus uit twee delen. Ik twijfel of ik 'm zo geknoopt laat (maar dan wel netjes bijgeknipt) of ik de delen met een knoop (eentje met twee of vier gaatjes bedoel ik nu) zal samen naaien. Waarom heb ik niet gewoon de delen aan elkaar gestikt zoals ik dat ook bij het hemd deed??  

Verder ben ik nu helemaal in de ban van de sterretjessteek op mijn machine, je zag het al bij de tas van Esther en ook hierboven bij die uit de rok, ton sur ton. Voor de meisjes deed ik het met kleurtjes.

En nu beloof ik plechtig: geen messengers meer. Ik ga me eens wagen aan de Boleo. Of misschien toch eerder de Klara.

vrijdag 23 september 2011

Messenger met boleobol

Nichtje Esther wordt vandaag 18 en mag dus eens in de bloemetjes gezet worden.
Ik vind haar wel wat een bohemientype dus krijgt ze dit:
Het fluweel van Ikea vond ik toch net iets te gewoontjes en dus wou ik een "versiering" op de klep. Ik dacht eerst aan verschillende lintjes maar vond dat dan toch te kinderachtig (ik hou het in mijn achterhoofd voor een ander nichtje). En toen dacht ik aan de boleobol.
In de handleiding (na het doornemen daarvan vrees ik dat de boleotas toch net iets te hoog gegrepen zal zijn voor mij) stond dat je de bol best even kon oefenen, wat ik dan ook spontaan deed. En gelukkig maar, het viel lelijk tegen, vooral het los uit de pols stikken errond.

Dus probeerde ik een keer een van die nooit gebruikte steken op mijn naaimachine uit en was best tevreden met het resultaat. De bol van Esther ziet er dus zo uit:
   

maandag 12 september 2011

Ouderwets verstelwerk

Jongste was gaan zwemmen bij vrienden en bleef met zijn handdoek onder een stoelpoot hangen. Dit was het gevolg:

Het was nog een degelijke handdoek dus ik vond het jammer om 'm weg te gooien. Aanvankelijk dacht ik er een stuk af te knippen tot aan de scheur maar het fijne van deze handdoek  is net dat hij zo lekker lang is. Ik dook in mijn lappenmand (eigenlijk zo'n blauwe tas van Ikea) en "viste" er een stuk gordijn van schoonzus uit, knipte daar twee vissen uit en zigzagde die elk op een kant van de handdoek. Ze kwamen niet helemaal overeen maar dat zie je denk ik alleen als je er met je neus bovenop zit. Toch?
 
om een of andere reden wil blogger dat die vis omhoog zwemt^^

Telt dit nu ook een beetje als recyKleren?

zaterdag 10 september 2011

More messenger

Twee stuks. Buitenkant identiek.

Maar de eerste kreeg als voering stof die ik van schoonmoeder kreeg en waarvan zij tientallen jaren geleden pyjamaatjes maakte voor mijn schoonzussen. De tweede kreeg een rest gordijn als voering.
Ik twijfel om er eentje voor mezelf te maken van een lap nepleer van bij De Strik. Zou dat wat zijn? 

vrijdag 2 september 2011

Eindelijk!

Eindelijk heb ik mezelf weer zover gekregen plaats te nemen achter de naaimachine. Ik zag wel vaak dingen die ik zeker eens wil maken (Pinterest! I love it! I hate it! (wegens nooit tijd genoeg om alles te maken wat ik mooi vind)) maar op één of andere manier ontbrak het mij aan de zin en de moed om aan iets te beginnen.
Maar kijk, nu, langzaam aan, schiet ik terug in gang. Ik naaide twee cadeautjes. Dit tasje maakte ik vorige zomer als eens:


Het is een heel snel te maken leuk dingetje maar wat mij betreft te klein voor dagelijks gebruik.
Daar vind ik dit dan beter voor:


Een messengerbag, in alle kleuren en formaten te vinden op het net. Dit is een heel handige tas, zeker ook voor op de fiets omdat je hem schuin over je kan dragen én er kan lekker veel in. Deze ga ik zeker nog eens maken, er liggen al twee stofjes klaar. Ik ben terug vertrokken, en avant!