maandag 28 maart 2011

Wall of fame


Wie bij ons binnenstapt krijgt dit te zien:

We hebben lang werken van Kunst in huis gehad maar de laatste tijd vonden we daar nooit meer ons ding. Het concept is dat je creaties van jonge kunstenaars (of niet meer zó jong want we hebben ooit een Raveel gehad) voor max. zes maanden kan uitlenen. Het initiatief is heel goed maar we hadden de laatste tijd het gevoel dat we alles al eens gezien hadden.
Ik wou dan eerst een muurposter maar vond niks in de geschikte afmeting, de muur is maar drie meter terwijl die dingen meestal  vier meter of meer zijn en als je er dan een stuk moet afdoen mis je vaak een mooi deel. Ik ging er dan een grote Tetris op schilderen, of iets sjabloneren of een gedicht in het groot of...Tot ik in een film een flits van een muur zag waaraan allemaal foto's hingen. Dus kijken we voorlopig en al een tijdje hier op. En hebben we al heel wat leuke reacties gekregen. Maar als iemand een leuk idee heeft om iets met een vlakke witte muur van 2 op 3 te doen hoor ik het graag.
Door een probleem dat blijkbaar bij Blogger zelf zat lukte het me maar niet om dit bericht te posten mét foto, maar derde keer goede keer?

vrijdag 25 maart 2011

in beweging

De plaatselijke academie heeft volgende week een dansoptreden en riep mijn hulp in voor de kostuumkes. Rattenstaarten en -oren, piratenbanden, een boerinneksoutfit: allemaal geen foto's van. Wel van de heksenjurkjes:


grapje van de naaister van dienst :-)

Twaalf cirkelrokjes die lijken gemaakt te zijn van mijn Ikeatafelkleed:




Zwierjurken naar een patroon dat ik al op verschillende blogs zag:




En zwanen. Hiervan waren er meer, veel meer, maar niet op foto.



En nu ga ik wat in de zon zitten, genieten!             







woensdag 23 maart 2011

minne loent



Zo puur, zo mooi.

En al zingt ze "ek verstaan joen en gie versta min" , toch begrijp ik er weinig van maar ik laat het gewoon over me heen komen. Misschien kan PhotocopyAnn hier wat licht in de duisternis brengen? Alhoewel, niet alles behoeft woorden. Soms zijn woorden overbodig en zegt een kus, een knuffel of een schouderklopje zo veel meer. Zoals gisteren toen we te horen kregen dat mijn man zijn beste vriend niet meer wakker is geworden, hartstilstand. Ze zijn vrienden sinds het eerste leerjaar. Op zo'n moment zijn woorden waardeloos.

donderdag 17 maart 2011

flockerdeflokck

Jullie weten al dat ik een ballerina in huis heb. En flockfolie. En zo kwam ik tot dit:


de danseressen zijn allemaal even zwart hoor maar de flits zit niet goed hé
 Het was een heel gepriegel maar ik ben blij met het resultaat. Ik moest het wel eerst op een oud t-shirt doen, zoveel vertrouwen hebben  ze hier in mijn kunsten ;-), maar ik heb het fiat gekregen om ook iets met een nieuw te doen. Oef!

woensdag 16 maart 2011

In Flanders field the poppies blow

Of niet. Ik weet niet precies wanneer die bloeien maar ik vind het wel heel mooie bloemetjes, zo teer en toch zo kleurig zoals ze hier in de spoorwegberm staan.


Ik zag dit stofje op een zondag in de etalage bij Pauli in Leuven en dacht meteen: "dit wíl ik!!". Gelukkig woont zusje aldaar en kon zij een paar meter voor mij gaan halen. Wat het precies zal worden weet ik nog niet, maar het te hebben is voorlopig al genoeg :-)
En wat vinden jullie van mijn nieuwe banner? Speciaal voor mij gemaakt door Pistolee, super hé?! (oei, misschien mocht ik niet teveel reclame maken)

dinsdag 15 maart 2011

Een nieuw gebuurke

Zaterdagavond werden onze buurvrouwen mama en vandaag gingen wij ons nieuwe buurjongetje bezoeken. Het is een schatje.
Hij kreeg van ons een meisjesmamasetje, inderdaad klakkeloos gekopieerd, waarom iets veranderen aan het origineel als dat perfect is? Zonder broekje en met drukknoopjes ipv lintjes, toch nog enige eigen inbreng dus ;-) En ik haalde de flockfolie nog eens boven:


Ik maakte er ook nog een uiltjeslijn bij:

heel wat minder werk dan die van Janne Lieke ;-) 
Fijn om weer iets kleins in de straat te hebben. En kandidaatbabysitters genoeg!

maandag 14 maart 2011

Voor mijn gitarist

Jongste zoon speelt gitaar. Al van toen ie vijf was. Hij vroeg toen aan de Sint een gitaar en papa had een speelgoedgitaar op de kop getikt waar wij allebei vol van waren: een pseudo-elektrische gitaar met infrarood, als je over de (nietbestaande) snaren zwaaide klonk er een deuntje. Groot was de teleurstelling toen onze kleuter zijn gitaar zag. Dàt wou hj niet, hij wou een échte gitaar. En zo is hij op zeer jonge leeftijd les gaan volgen, eerst klassiek, maar al in het tweede leerjaar kocht hij met zijn eigen centjes een elektrische gitaar en versterker. Dat was grappig om te zien hoor, zo'n manneke dat amper boven de toonbank uitkomt en met zijn portemonneetje van Pokemon dat een gitaar gaat kopen :-)
Nu speelt hij in een bandje. Want "mama, elke zichzelf respecterende puber moét wel eens in een bandje gespeeld hebben". Het klinkt mij nogal lawaaierig in de oren maar och, het houdt hen bezig en van straat en ze verdienen er zo nu en dan een centje mee bij.
Allemaal om te zeggen dat ik dit voor hem maakte:


 Hij is er blij mee en ik vind het zelf ook geslaagd.

zondag 13 maart 2011

mislukt zomers hemdje

Ik zou een hemdje maken voor een jongetje van bijna 5. Zijn borstomtrek was 58cm wat volgens Knippie overeenstemt met een maatje 116. Het hemdje dat ik in die maat maakte zou dus perfect moeten passen. Mooi niet. Qua lengte zat het nog snor maar het was overoversized. Trekt op niks.
Maar...ken/heb jij een breedgeschouderde kleuter die misschien nog een bol babybuikje heeft of zie je het zitten om het hele ding te verbouwen: mail me en ik stuur het graag op.

vrijdag 11 maart 2011

kattenwilletje

Je mag hier nog maar een paar seconden in de zetel zitten of de kat is daar om op je schoot te komen zitten. Ze heeft daar speciale sensoren voor, want zelfs als ze ergens diep ligt te slapen ofzo komt ze direct aangetrippeld.
Als jongste dan met zijn benen omhoog moet zitten omdat ik wil dweilen, laat Ozzie zich daar niet door tegenhouden: als ze niet óp de benen kan, dan maar eronder:

woensdag 9 maart 2011

Dit is de allereerste keer

Lalalalalala Lalalalalala. Zo, nu zit u met een oorwurm voor de rest van de dag ;-)

Voor het eerst heb ik iets geappliceerd. Ik deed het met een "festonsteek" maar zie precies al even graag gewoon een zigzagsteek. Dat is dan voor een volgende keer. Ik had Vliesofix gekocht, helaas zonder handleiding. Nu zit er dus papier achter de vllinder en dat knispert. Is dat normaal??
Er hoort nog een rokje bij in de stof van de vlinder maar ik wil daarvan graag een foto "op model". Tot morgen dus.




dinsdag 8 maart 2011

Dat is lang geleden hé?!


't Was al een tijdje geleden dat ik nog mandjes maakte. Ik vind het nog altijd tof om te doen en het is een leuk cadeautje. Vandaar.

zondag 6 maart 2011

recyclagemode

Bij Vicarno's mama zag ik al de recycleermicrobe en ik vond dat wel een leuk idee. En zo werd één lange rok twee rokjes, eentje voor de dochter en eentje voor het nichtje:

cache-coeur

"Mama, waarom bestaan er eigenlijk geen cache-coeurs zonder mouwen??" vroeg dochterlief. En mama dook in haar lapjesmand, diepte er een  stukje tricot uit op en flanste dit in amper een half uurtje in elkaar.


En dochter blij. Hoe kan ze nu beter dansen dan omwikkeld met moederliefde? ;-)

vrijdag 4 maart 2011

cadeautje

ik kreeg een stukJE zeep cadeau. Gelukkig hebben wij hoge kranen ;-)


Ik hou wel van dat pure, ambachtelijke.
Dankjewel, mama van Charlotte!

woensdag 2 maart 2011

Sammtex

Mamavlieg was op stoffenjacht geweest en zette ook het adres van Sammtex erbij. In Tielt zijn ze daar op dinsdag open en ik had net wat tijd gisteren.
Er was heel veel carnavalstof maar ook wel  andere mooie dingen. Helaas hebben ze geen bancontact en om te gaan rondrijden, zoveel tijd had ik nu ook weer niet ^^ . Dus behalve de tule die ik nodig heb voor een kostuum voor het optreden van de academie binnenkort kocht ik dit:


Het duurste was het witte stofje en dat was € 5/meter. Je kan er dus echt wel koopjes doen. En voor wie met de trein wil: ze zitten vlakbij het station, vanuit Gent ben je er bv op 23 minuutjes. Maar dus alleen op dinsdag.