zondag 27 februari 2011

Zit jij niet op facebook???

Echt niet? Zit jij écht niet op facebook??? (mij ondertussen medelijdend dan wel ongelovig aanstarend) Deze vraag krijg ik tegenwoordig zó vaak te horen. Nee, niet dus!
Ik heb drie e-mailadressen, doe aan onlinebankieren, boek vluchten, hotels en vakantiewoningen of koop kleding, stoffen, naaimachine of de wekelijkse boodschappen achter de pc en probeer ook nog deze blog bij te houden. Ik heb er geen behoefte aan te weten hoe het met mensen uit mijn verleden gaat, ik leef nú. Ik wil investeren in mensen die het echt de moeite waard zijn mijn vriend te zijn, dus wie wil weten hoe het mij vergaat of vindt dat ik absoluut moet weten hoe het met zijn/haar leven staat: ik  heb telefoon en zelfs gsm, een brievenbus én de koekjes voor bij de thee of koffie staan klaar, je bent welkom!

dinsdag 22 februari 2011

Mijn wasmachine eet sokken

dat was een grapje dat ik altijd maakte omdat ik vaak eenzame sokken in de wasmand heb.
Vandaag kwam een technieker onze kapotte wasmachine herstellen, blijkt dat die écht sokken eet:


Deze zat vast tussen rubber en trommel. Zo'n grapje kost je dan € 75. Maar gelukkig kan ik nu terug wassen. Mijn plicht roept, salut!

zondag 20 februari 2011

vlieg met me mee naar de regenboog...

Ik zit al de hele dag met dat liedje in mijn hoofd.
Ik zit al de hele dag vliegertjes te vouwen.
Voor een vlaggenvliegerlijn.

zaterdag 19 februari 2011

celebrate the boy

bij Dana-made-it draait het een hele maand om jongetjes.
Ziehier mijn bijdrage:Het truitje is in het echt knalrood, ik wacht op tips van Photo-copy- Ann om te weten hoe ik van die fletse kleuren af kan komen.
Ik zag al vaker geflockte spulletjes passeren dus vond dat ik dat toch ook eens moest proberen, ik heb nu al spijt dat ik maar twee kleurtjes kocht. Ik ben fan!
Stof: Au Pluba Ledeberg
Patroon truitje: Knippie december 2010 model 9
Flockfolie: Vermiljoen
Sjabloon busje: tinternet

woensdag 16 februari 2011

Joepie, nieuw speelgoed!!

Tot nu toe deed ik mijn ding op een goedkoop stikmachientje van de Makro maar dat gaf er hoe langer hoe meer de brui aan. Dus ging ik te rade bij specialisten ter zake  , keek op een paar blogs en trok naar de winkel met het idee een Brother te kopen. Kreeg ik daar een uitleg over een merk waarvan ik nog nooit had gehoord maar het was behoorlijk indrukwekkend. Nog een beetje overrompeld toog ik met folder maar zonder machine naar huis, kroop achter mijn pc en vond daar dezelfde naaimachine voor een paar honderd euro minder plus een jaar langer garantie. Niet getwijfeld, snel besteld en vandaag al in huis. Tadadada:

Janome DC4030

En nu maar hopen dat hij mijn dromen waarmaakt ;-)
Er zitten een hele hoop voetjes bij die ik nog nooit gezien had en waarvan ik me ook al niet meer herinner waarvoor ze dienen, daarvoor was de uitleg te snel en te overvloedig. Dus duik ik nu in mijn zetel met de manual. Op hoop van zege! 

zaterdag 12 februari 2011

En we gingen naar...

PORTO!
 Echt een heel mooie stad. Als je iets zoekt voor een paar dagen, zeker een aanrader!
   Je hebt er nog heel wat oude gebouwen zoals deze bv.

Heel wat oude, authentieke winkels:


die er binnen dan bv. zo uitzien:
Je hebt er de oude wijk zoals je die op de bovenste foto ziet, je zit vlakbij de kust met een heel groot prachtig stadspark, er zijn heel veel shoppingcentra -een must voor een jongvolwassene!- verschillende leuke musea etc. Je komt overal met de supermoderne metro, de bus of deze aandoenlijke trammetjes, die ze daar trouwens "Belgische tram" noemen (maar dan in hun onverstaanbare taaltje)


 Je kan er spotgoedkoop eten en drinken en dan echt niet alleen in deze "mooiste McDo ever":zie je die cappuccino's? € 1!!
Er zijn in Porto heel veel stoffenwinkels maar eigenlijk alleen met heel speciale, lees dure stoffen. We hebben er eentje gevonden die ook wat tricot had maar eigenlijk alleen verkocht aan kleermakers en ontwerpers maar voor ons een uitzondering wou maken. De babbel van bijna een half uur over zijn stad die het nu veel beter doet sinds Brussels Airlines, Air Berlin en Ryanair er dagelijks landen, over ons land zonder regering, over voetbal (AA Gent kende hij!),...  moesten we er dan wel bijnemen.Dit is onze buit, behalve het zwarte met de gekleurde borduursels (wilde zijde, mijn favoriet!) allemaal tricot.

ze zien er in het echt eigenlijk wel mooier uit dan op de foto :-(
En dan kochten we uiteraard ook nog een hele boel souvenirs die ze verpakken in van die mooie zakjes, daarvoor alleen al zou je iets kopen 


In een van die zakjes zit dus een cadeautje voor iemand van jullie. Helaas heeft niemand het geraden maar MARIEN CORRY zat er met Lissabon wel dicht bij. Stuur me je adres maar door, dan mag je zo'n mooi zakje, met inhoud uiteraard, verwachten (helaas wel wat gekreukt van in de valies te zitten).

Oh ja, nog dit: in Porto zijn héél veel winkels met trouwjurken. En dan blijkt plots dat een groot meisje haar prinsessendromen nog niet vergeten is :-)


vrijdag 11 februari 2011

mijn kind, schoon kind

Lieve Annelou,

vandaag vierden we je achttiende verjaardag, maar was het echt niet pas daarstraks dat jij als vijftienjarige -onze wereld stond even stil zolang we niet wisten of de tumor die je had goed- of kwaadaardig was- met een ongelooflijke maturiteit anderen geruststelde en zei dat alles wel in orde zou komen?
Was het echt niet pas gisteren dat je zei dat je dokter wou worden en droom ik nu dat je aan je studies geneeskunde bezig bent?
Was het echt niet eergisteren dat de meester in de basisschool op je rapport schreef dat je "niet alleen op 'kennen' en 'kunnen' schitterende resultaten behaalde maar ook op het vlak van 'zijn' nl. goed zijn voor medeleerlingen, opkomen voor verdrukten, elkaar helpen zonder voorwaarden"?
Is het echt niet maar een paar dagen geleden dat je als vierjarige fier als een gieter en helemaal in het roze naar je eerste balletles vertrok en dat ik je sindsdien tig keer zag schitteren op het podium van de Capitole, de Palace, de Groenzaal of de Opera?
Was het echt niet vorige week dat je absoluut eerst je billen wou tonen aan de wereld en dus elegant uit mijn buik werd getild, toen al op en top een  dametje?
Vreemd dat je nu volwassen bent.
Maar zo mooi dat je een jonge vrouw geworden bent die met beide voeten stevig op de grond staat, die gelooft in de goedheid van élke mens, los van huidskleur, geloof, sociale achtergrond; die gewoon haar eigen ding doet ook al is dat absoluut niet wat de doorsnee jongere doet; die behulpzaamheid en empathie hoog in het vaandel draagt...
Achttien jaar lang werkten wij samen aan stevige fundamenten. Nu is het aan jou om daar verder een mooi leven op uit te bouwen. Dat lukt je zeker wel, ik geloof in je, doe het goed!

februari 1993


zondag 6 februari 2011

Ik ga op reis en ik bréng mee

Dochter wordt 18 precies in de week intersemestriëel verlof. Papa gaat op zakenreis, grote broer is op skireis en dus zei dochter: "mama, als iedereen hier weg is (kleine broer was even quantité négligeable), zouden wij dan ook niet...?" Mama, die altijd te vinden is om een stapke in de wereld te zetten, zag dat direct zitten. Maar dochter stelde wel haar eisen: geen typische citytripbestemming als daar zijn Londen, Parijs of Rome. Niet naar Glasgow, Edingburgh of Berlijn want daar is ze vorig jaar al geweest. Trouwens niks waar ze Duits of Frans spreken want daar heeft ze een hekel aan. New York zag zij dan weer wel zitten, maar onze portemonnee zo niet. Maar verder wou ze dat het een verrassing bleef.
Ik vertrek dus morgen met dochter naar ??? Ik breng een leuk souvenirtje mee en de eerste van jullie die kan raden waar we naartoe zijn, krijgt het. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, ik weet het, maar ge moet er iets voor over hebben hé. Ik kan nog als extra tip geven dat het binnen Europa is, dus Sidney valt af. Je kan er met euro's betalen, Stockholm is het dus ook al niet. En we vliegen er naartoe, Damme zal het dan ook wel niet zijn ;-). Succes, je hebt tot vrijdag tijd.
En wij, wij gaan gewoon genieten!

dinsdag 1 februari 2011

curieuzeneuzemosterdpot!

Ik ben het niet altijd eens met zijn politieke ideeën maar ik hou wel van mannen met humor!

foto: Het Nieuwsblad